10 iun. 2015

GUGELHUPF CU DROJDIE MIXAT / Gerührter Germgugelhupf

gugelhupf (5)
Aceasta reteta este dintr-un aluat mixat nu malaxat.Este o reteta simpla dar buna.Eu am primit-o de la o D-na foarte gospodina si doresc pe acesta cale sa-i multumesc;
Liebe Frau Reimer, herzlichen Dank für das leckere Rezept!
87Hallo

 

INGREDIENTE: 
- 300g faina
- 150g unt
- 100g zahar fin sau pudra
- 35g drojdie
- 100g stafide inmuiate in rom
- 125g lapte
- 1 ou + 4 galbenusuri de gr.M
- zahar vaniliat
- coaja de la 1/2 lamiie netratata
- 1-2ls rom
- 1 priza sare
MOD PREPARARE:
In laptele caldutz se dizolva drojdia cu 1lc zahar si 1ls faina si se lasa deoparte.Timp in care drojdia trebuie sa de-a semne de crestere/dospire.
Untul se mixeaza bine pina devine cremos, adaougind in continuare zaharul, oul, galbenusurile pe rind mixind neintrerupt.Mai departe se adaoga coaja de lamiie, romul, sarea, faina alternativ cu laptele in care s-a dizolvat drojdia.
La final se adaoga stafidele inmuiate in rom, iar ele se amesteca cu o paleta/lingura NU se mixeaza.
Masa obtinuta se toarna intr-o forma de Gugelhupf de pref., dar merge in ori ce alta forma, care in prealabil s-a uns si infainat.
Daca se doreste se poate presara dupa ungerea formei , fulgi de migdale.Optic arata frumos si este si gustos.
Totul se lasa acoperit la un loc caldutz, ca 30 min. pentru dospire.
Cuptorul se incinge la 180°C si gugelhupf-ul se coace ca 40 min.De pref. proba cu scobitoarea.
Dupa coacere se lasa ca 10 min. in forma dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie si imediat se presara cu zahar pudra.

METODA LAURA S.

Nu sint sanatoasa daca nu modific ceva.Asta sint eu…

  • La prepararea aluatului, in loc de drojdie proaspata, am folosit drojdie uscata 3g pe care am amestecat-o in prealabil cu faina.(mie nu-mi place sa folosesc multa drojdie).

  •  In loc de stafide am folosit visine din visinata, si in aluat am amestecat 2ls zahar, deoarece visinele nu sint asa de dulci.

  •  Iar totul am preparat de cu seara, iar forma am bagat-o intr-o punga de nailon si am dat-o peste noapte la frigider.A doua zi de dimineata am scos Gugelhupf-ul de la frigider, l-am lasat ca. 1 ora la temp. camerei, dupa care am incins cuptorul si totodata am bagat la copt Gugelhupf-ul.

Rezultatul se vede in poze!

Gerührter Germgugelhupf



ZUTATEN:
30 dag glattes Mehl, 15 dag Butter, 10 dag Feinkristall-
zucker (Wiener Backzucker), 35 g Germ, 10 dag Rosinen,
1/8 l Milch, 1 Ei, 4 Eidotter, 1 P. Vanillezucker, Spritzer
Rum, ½ P. geriebene Zitronenschale („Finesse“ Dr. Oetker), Prise Salz

ZUBEREITUNG:
Rosinen mit Rum vermengen. Für das Dampfl Milch mit
1 Kaffeelöffel Zucker erwärmen und Germ darin auflösen,
etwas Mehl darunterrühren, mit Mehl bestauben und gehen lassen.
Butter mit Zucker, Vanillezucker, Salz und Zitronenschale schaumig rühren. Ei sowie Eidotter nach und nach einrühren. Das Dampfl mit Restmehl und Abtrieb zu glattem Teig verarbeiten (nicht zu lange!). Zuletzt die Rosinen untermengen. Masse in eine befettete und bemehlte Form füllen und glatt-streichen. Zugedeckt an einem warmen Ort ca. 30 Minuten gehen lassen. Backen im vorgeheizten Backrohr Schiene 2 bei 180 Grad, ca. 40 Minuten.
Mein persönlicher Tipp: 
Den Teig gebe ich in eine befettete, mit gehobelten Mandeln ausgelegte Gugelhupfform.
  gugelhupf (3)
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