Der Drache kommt

31 iul. 2011

✿*´COSULETE CU MERE`*✿© by Laura S.



Cum mereu fac cite-o praji /placinta cu mere, mi-am zis ca sa fac si sub alta forma ….si m-am hotarit dupa cum se vede la asa ceva.
Bineinteles ca fantazia nu are margini si ideile nu au sfirsit…fiecare poate sa creeze cite ceva dupa gust si dorinta!
INGREDIENTE-aluat:
- 200g unt/marg
- 300g faina
- 100g zahar pudra
- 2 galbenusuri ou
- 1 fiola aroma vanilie sau coaja 1 lamiie
INGREDIENTE –umplutura:
- 50g unt/marg
- 100g pesmet
- 100g zahar tos
- 1lc scortisoara macinata
- 1,5kg mere acrisoare
~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 2 albusuri de ou
- 50g zahar
MOD PREPARSRE:
Aluatul se pregateste mixind untul/marg. bine cu zaharul pudra si una din arome(vanilie sau lamiie), adougind pe rind galbenusurile si 1/3 din faina.
In continuare se adaoga restul de faina si cu miinile reci se traminta un aluat care s epune intr-o punga de nailon la rece pt. ca 2 ore.
Intr-e timp se ia untul/marg. de la ingredientele de umplutura se pun intr-o tigaie la incins.
In contiunare se adaoga pesmetul si se rumeneste totul amestecind mereu.
Se trage tigaia de pe foc, se adaoga scortisoara , zaharul tos, se amesteca totul bine si se lasa deoparte la racit.
Merele se curata si se trec prin razatoare sau se taie in bucatele, sau jumatate prin razatoare si jumatate se taie cubulete si se amesteca cu jumatate din masa de pesmett rumenit.
Din aluatul pus la rece se i-au bucatele cu care se captusesc formele de muffins/briose sau de care aveti la indemina……
Daca se doreste se poate face chiar o prajitura intr-o tava normala!
Dupa ce formele au fost captusite cu aluat, acestea se introduc in cuptorul preincins la 175°C si se coc ca 10 min.
Dupa cele 10 min. se scot din cuptor si se presara in fiecare cosulet, jmatate din amestecul de pesmet rumenit lasat deoparte si umplutura de mere.
Totul se introduce dinou in cuptor inca 10-15 min. (pina cind se observa ca, cosuletele pe margini prind gradul de culoare/copt dorit)
Intr-e timp albusurile de oua se mixeaza spuma si cind spuma NU mai curge se adaoga mixind in continuare , zaharul in ploaie.
Totul se mixeaza pina cind zaharul s-a topit si spuma este batoasa.
Cu un cornet de ornat/dresat sau o lingura se imparte spuma deasupra cosuletelor si se introduc dinou in cuptorul incins la 150°C pt. ca 15 min.
Usa cuptorului este bine sa ramina intr-e deschisa proptind-o cu o lingura de lemn.
Scoase din cuptor se lasa ca 10 min. deoparte , dupa care se scot cu grija din forme si se lasa sa se racesca complet pe un grata de bucatarie.
Se pot servii ca atare, sau cu o portie de frisca linga….

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate