Der Drache kommt

27 aug. 2008

FILE DE PESTE cu PASTE FAINOASE a la Laura S.


Acesata este al fel o reteta,pregatita dupa logica mea si gustuile Familiei mele.
Este f. usor de pregatit si foarte delicioasa.
Deci sa incep;
Ingrediente:
- file de peste de somon sau o incrucisare intr-e somon si pastrav(ata din urma l-a, avut eu)Deci un file de peste de soi mai gras.
- verdeturi cum ar fii patrunjel,marar
- usturoi granulat
- ulei de masline
- sare +piper
- ceva faina
Mod preparare.
Pestele se spala,curata ,fileteaza(u am cumparat direct filetat),eventual se indeparteaua oasele cu ajutorul unei pensete.
Se unge cu ulei de masline sau unt topit si se presara cu usturoi granulat si vedeturi din abundenta.Din pacate eu nu am avut in casa asa multe verdeturi,dar a fost bun.
Astfel pregatit se poate lasa citeva ore la rece acoperit,sau se poate prepara imediat,presarind deasupra si ceva sare si piper.
ATENTIE:
Sarea se presara doar inainte sa se puna la prajit.
Un gust deosebit,primeste daca se lasa chiar peste nopapte la frigider cu verdeturi si mirodenii.
Partea fileului de peste cu pielea,se trece prin faina si se prajeste,pina ce pe margini devine auriu,in ulei de masline incins sau in unt.
Eu folosesc foarte des si mai ales peste tot acest product vegetal
este foarte bun in gust si sarac in calorii.
Dupa ce se prajeste,se coate din tigaie si se pune intr-un reciopient care sa se poata introduce in cuptor.
Se pune deasupra fileului,ceva ulei,sau unt ,se sareaza si se introduce in cuptorul deja incins la maxim pt. ca 5 min.
Se scoate si se serveste cu ce ganitura si sosuri doriti.
Eu am fiert paste fainoase,pe care dupa ce le-am fiert le-am amestecat rapid intr-o tigaie in care am incins Rama si pus patrunjel verde si 2-3 catei de usturoi trecut prin presa.
ATENTIE:
Am pus usturoiul si imdeiat au urmat pastele fainoase,fierte si scurse.
Usturoiul se prajeste f. rapid si se poate intimpla sa devina amar.
De aceea,se trece prin presa direct in ulei,se amesteca si se pun rapid pastele.
Se amesteca pastele bine sa-le cuprinda uleiul,patrunjelul si usturoiul pe toate partile si sint bune de servit.
Linga am servit sos de usturoi.
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate