Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

8 feb. 2014

SEMMELN = CHIFLE

 (sectiunea urmeaza, deoarece poza cu sectiunea nu a iesit foarte clara.Dar cind scot de la congelator urmatoarea tura, o sa pun si sectiuna)

Deci misiunea cu promisiunea este efectuata! Si voila, aici este si sectiunea.Daaaaaaaaar trebuie sa m-a repet ca, fotografiile mele sint o catastrofa, deoarece l-e fac cu handy-ul si nu sint deloc de calitate, iar aparatele de foto, toate sint pregatite pentru "gunoi special"deoerece toate "3" au avut "odyssee culinare"in urma lor....ei pina o sa-mi mai achizitionez unul nou o sa mai dureze.Deci optic preparatele culinare lasa de dorit...dar gustul cu siguranta NU, acum depinde de reusita fiecaruia...

Aceste chifle sint o specialitate austriaca, care se consuma cu mare placere.Dar din pacate se amesteca in ingredientele naturale si multi agenti chimici, de aceea incerc sa le prepar in casa, dar nu este asa usor.
Coaja trebuie sa fie crocanta, iar miezul pufos si moale.
Am mai probat eu si alte retete, care nu sint ele rele, dar nu au dat rezultatul dorit.
Aceasta reteta, pare sa aduca aproape de cele  care l-e cumparam…
Mie inca mi-se pare chiar mai bune.Chiar si cei mai mari critici ai mei(fam.). de acesta data au fost toti trei de acord cumine, ceea ce se intimpla foarte rar, deoarece c-am intotdeauna unul trebuie sa fie de alta parere…
Na ori cum, reteta este buna, rezultatul este foarte buna, doar aspectul, mai lasa ceva de dorit, dar o sa fac mai des si poate exersind, o sa primeasca si aspectul, rezultate mai bune.
INGREDIENTE MAIA:
- 500g faina alba de griu pt. panificatie
- 600g apa temp.camerei
- 10g drojdie proaspata
- 1ls miere de albine sau zahar
MOD PREPARARE MAIA:
Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu mierea/zaharul si se amesteca/mixeaza cu faina.Totul se lasa ca 14/16 ore(peste noaapte) la dospit.
INGREDIENTE ALUAT:
- maiaua de mai sus
- 1500g faina de griu de panificatie
- 30g maltz
- 300g apa calduta ca.20-23°C
- 300g lapte caldut la fel ca.20-23°C
- 10 g drojdie proaspata
- 45g sare
- 60g unt/untura de porc
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 50g amidon alimentar+50g faina de secara bine amestecate
MOD PREPARARE:
Ingredientele uscate mai sus enumerate se amesteca bine impreuna, drojdia se dizolva in apa/laptele caldutz, dupa care se adaoga cele lichide/fluide si untul/untura in final, dupa ce aluatul se malaxeaza ca 3-4 min.
Dupa ce se malaxeaza ca. 5 min. cu untul/untura, se unge un recipient cu ceva ulei si aluatul bine malaxat se pune la dospit , acoperit cu o punga de nailon, pina ce volumul s-a dublat.
TIP:
Pentru a afla daca aluatul este bine malaxat, adica nici prea mult si nici prea putin, se i-a o bucatica de aluat si cu virful degetelor se trage usor din mijloc spre margine.La mijloc aluatul trebuie de la tragere, la tagere sa devina tot mai subtire, fara sa se rupa.In acest fel elasticitatea aluatului este perfecta si aluatul se poate prepara mai departe.
Aici este un video, in care se poate viziona cum se face aluatul (al meu este altul, nu cel din video)
si proba aluatului;

  In continuare aluatul se scoate pe masa de lucru, infainata cu amestecul de amidon si faina din secara si se imparte in ca. 48 buc. a 70-80g.
Acestea se acopera si se lasa ca.10 min. sa se odihneasca, dupa care se schlefuiesc rotund, eventual cu o forma speciala pt. “semmeln” (eu le-am stampilat cu forma de impartit merele)sau manual ca in video de mai jos:

Fiecare chifla/semmeln se pune la dospit  cu partea de deasupra in jos, ca 1 ora.
Inainte cu 15 min. de a l-e introduce in cuptor se aseaza pe tava de copt cu partea stampilata/crestata/modelata deasupra.
Se stropesc cu apa, eventual se arunca ceva apa rece sau citeva cuburi de gheata in cuptorul, in prealabil incins la 250°C, si se coc ca. 20 min.


Spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate