Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

6 aug. 2017

Marmelada din mosmoane cu flori de soc


Ce sint Mosmoanele?
Raspunsul  gasti aici: Mosmonul !
Fructele culese cimd-va la sfirsitul lui Octombrie le-am congelat si cind socul a dat in floare, le-am descongelat si prin acesta metoda, le-am putul descosi foarte usoor , la fel si simburi s-au lasat sa sa se scoata usor.
Da, e ceva treaba si fructul nu are un gust foarte pregnant, dar in amstec cu florile de soc, devine ceva delicios si SANATOS.
Fructul contine o cantitate ridicata de  tanina si pectina, de aceea nu a fost nevoie de adaos de ingrediente de gelatinare.
Eu am foslosit doar lamiie si zahar.
INGREDIENTE:
- 1 kg de fruct (descojit si desimburit)
- 1 kg zahar
- zeama si coaja de la 1 lamiie (atentie, coaja se rade doar la suprafata, fara sa se rada si din partea alba, deoarece aceasta este amara)
- petalele de la 5-6 flori de soc(doar petalelel fara crengute)
- 300g apa ( asta in cazul in care nu-si lasa zeama)
MOD PREPARARE:
Mosmoanele culese, bine spalate si zwintate se pun la congelator pina in momentul in care se doreste sa se prelucreze.
Deci se descongeleaza, daca-si lasa zeama, aceasta se aduna si daca este necesar se adaoga ceva apa, pina se ajunge la 300g.
Fructele se descojesc, li-se scot sinburi , pulpa fructului este precum cartoful fiert.
Zeama si /sau apa se pun la fiert si se adaoga zaharul.
Totul se fierbe amestecind mereu pina cind zaharul s-a topit si siropul clocoteste.
Focul se diminueaza si in acest sirop se pune zeama de lamiie, coaja rasa de la lamiie, florile de soc si pulpa de fruct de mosmon.
Totul se mesteca bine si mereu pina cind pasta incepe sa fiarba, chiar sa vedem ca da citeva clocote.
Oala se trage deoparte si marmelada se pune in borcane bine spalate si sterílizate in cuptorul incins la 110°C.
Imdiat de foecare borcan e umplut cu marmelada , acetuia i-se insirofeaza capacul si se pune sa se racesca pe capac.
Dupa racire , se eticheteza si se poate consuma.
Pentru ca marmelada sa primeasca aroma florilor de soc, este necesar de ceva timp.
Deci savoarea marmeladei este de indicat la citeva zile dupa procesare.
TIP:Mosmoanele se pot amesteca si cu alte fructe.Deci se pot lasa la congelator pina in momentul in care fructul dorit in amestec are sezon.

2 aug. 2017

NECTAR DIN FRUCTE



Aceasta aromata si sanatoasa “licoare” Smile este iubita de mic si mare in ori si ce anotimp al anului.
De aceea cind virful sezonului al diferitelor fructe soseste , soseste si momntul conservarii a acestora.
Iar pentru ca , gustul fructului sa-l simtim cit mai mult, este necesar cit mai mult fruct si cit mai putin zahar sa se foloseasca.De aceea asa un “NECTAR” este cea  mai buna idee de conservare si savoare a fructelor.
Aici o reteta universala de preparare a nectarului.
INGREDIENTE:
- 1 kg de fructe (eu am facut momentan doar din Caise si Renglote), spalate, desimburite si eventual blansate
- 1l apa
- 200g zahar (se poate folosi si miere de albine  iar cant. poate varia in functie de cit de dulci sint fructele.La mierea de albine, este bine de stiut ca , daca depasete gradul de fierbere de 40°C, pierde din proprietatile pozitive)
- 10 g sare de lamiie
MOD PREPARARE:
Fructele fara simburi eventual si fara coaja se mixeaza la blender si se trece printr-o sita fina.
Apa se fierbe cu zaharul pina cind da in clocot.Se trage deoparte, se amesteca sarea de lamiie si se toarna peste pasta de fruct.
Se amesteca bine totul si se toarna in sticla splate, sterilizate si li-se insirofeaza capacele/dopurle.
Intr-o oala incapatoare la nr. de sticle se aseaza pe plita sobei/aragazului..pe fundul oalei se asterne un prosop de bucatarie, pe acesta se aseaza sticlele cu nectar si se toarna apa in asa fel incit apa sa cuprinda 1/3 din nivelul sticlelor.
Daca se poate oala se acopera cu un capac sau un prosop si se incinge.
In timpul fierberii, dupa ca 20 min. (depinde de volumul sticlelor) cind se obesrva ca . la suprafata nectarului in sticle, se ridica bule de aer, atunci inseamna ca, vidul in sticle s-a format si se poate opri focul.
Se ia fiecare sticla in parte si se balanseaza in asa fel incit ca lichidul sa ajunga la capacul/dopul sticlei.In acest fel putem observa daca sticla este inchisa ermetic sau poate capacul/dopul mai trebuie strins sau chiar schimbat (experienta proprie).
Totul se lasa la racit, se eticheteaza si se poate savura pur, cu apa …dupa cum se doreste..
Iar depozitarea este bine sa se faca in locuri racoroase si intunecoase.
Este bine de stiut ca NU toate fructele isi mentin culoarea vie si prosapata precum ininte si in timpul prepararii, dar gustul NU are de suferit.De aceea este bina ca nectarul din aceste fructe sa se consume cit mai repede posibil.

Spor la preparat si savoare deplina!

PAPANASI - prajiti

Sint precum un Hamster😀!
Cumpar toate cele, cu gindul ca poate prepar una alta reteta...se intelege "spontan"... si sa am tot ce-mi trebuie in casa….
Asa se intimpla ca am avut 2 pac. a 250g brinza de vaci proaspata si erau in pragul expirarii si m-am gindit sa fac o portie de papanasi pe care sa-i deghidez si in Donutz, deoarece baietilor mei le plac la nebunie gogosii americani.
Deci m-am pus la treaba preparaind urmatoarea reteta;
INGREDIENTE:
- 500g brinza de vaci
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- 3 ls ulei
- 100g zahar pudra
- 1 priza sare
- 50g rom
- 1 lamiie-coaja si/sau zahar vaniliat
- 150g lapte caldut
- 20g drojdie proaspata
- 500g faina
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in lapte.
Brinza se mixeaza cu zaharul pudra, priza de sare, galbenusurile,uleiul, romul, coaja de lamiie si /sau vanilie, se adaoga faina si amestecul de drojdie si lapte.
*ATENTIE- daca aluatul necesita ceva lichid , se póate adouga ceva lapte , sau viceversa ceva faina…
Totul se mixeaza bine , pina cind aluatul se desprinda usor de pe peretii vasului in timpul mixarii.
Se acopera cu o punga de nailon si se lasa la dospit intr-un loc caldut pina cind volumul a crescut vizibil.
Aluatul se scoate pe msa de lucru infainata, se intinde cu o gr. intr-e 1/2 –1cm, se decupeaza rondele care la rindul lor la fel se perforeaza la mijloc.
Acestea se aseaza pe o suprafata infainata la dospit inca ca. 30 min. dupa care se prajesc in ulei NU prea fierbinte.
Se scot pe un servet de bucatarie sa se scurga de surplusul de grasime si se pot servii ca atare , cu compot, chiselita, gem si frisca sau smintina…aici pofta , placerea si fantazia dupa cum se serveste se individualizeaza…
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TIP:Pentru ca gogosii in general a doua zii nu mai sint asa de buni, eu ii congelez pe o tava, dupa ce s-au congelat ii depozitez intr-o punga de nailon si cind doresc sa consum, inainte cu cel putin 30 min. ii scot din congelator ...
Pe acesta cale, doresc celor ca incearca ,  preparare de succes si savoare deplina!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate