Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 apr. 2018


CHIFLE /CORNURI TURCESTI MOI SI PUFOASE
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:

Reteta am preparat-o dupa modul personal!
Pe acesta cale un MULTUMESC CALDUROS d-nai Sally!!!



INGREDIENTE:
- 20g drojdie
- lc zahar
- 3  oua
- 200g Smintina / Creme Fraiche
- 200 g apa calduta
- 200g lapte caldut
- 30g sare 
- 1,2 kg faina alba de griu ± 1-2ls
- 1 pac. praf copt sau 1ls otet
- 200g ulei

- seminte de susan sau de care se doreste
- 2lc sirop de struguri/ sirop de sfecla/orz…de care se doreste

MOD PREPARARE:
Ouale se mixeaza cu sarea si zaharul, se adaoga smintina, laptele, uleiul faina si in final apa in care s-a dizolvat drojdia.
Totul se malaxeaza ca 2-3 min si se lasa sa odihneasca 10 min. dupa care se malaxeaza pina s eobtine un aluat moale, elastic si care NU mai lipeste.Eventula se mai poate adouga 1-2 ls faina.
Aluatul obtinut se acopera cu o folie de nailon si se lasa sa dopseaca la caldura pina cind volumul a crescut vizibil.
Aluatul se scoate pe masa de lucru si se imparte in buc. de ca. 80-85g .Aceste buc sa slefuiesc rotund si dupa ce toate buc. s-au slefuit se lasa acoperite ca. 5-10 min.
Acum aceste buc. de aluat se pot umple cu ce se doreste,(mie mi-a ramas ceva sos Bolognez in care am amestecat cascaval ras pina cind a primit o consistenta batoata si am umplut o parte din aluat )
se pot forma cornuri sau alte forme dorite, acestea se pun iarasi la dospit ca. 1 ora sau ceva mai mult, depinde de caldura din imprejur.
Intr-e timp se pregateste un pahar cu apa calduta in care s-a diszolvat cele 2ls de sirop si in alt recipient se pun semintele dorite.
Acum fiecare chifla/corn…se trece prin sirop, prin seminte si se aseaza pe taba de copt. Totul se acopera si se mai lasa ca 30-45 min. la dospit dupa  care se introduc la copt in cuptorul preincins la 200°C pt. ca 20-25min.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate