Der Drache kommt

23 aug. 2016

CHIFLE ORNAMENTALE CU BOSTAN



Pentru ca toamna trecuta am cumparat un bostan foarte mare, citeva kg. 7/8??? Exact nu mai stiu, dar stiu ca mai am si acum in congelator si trebuie sa-l folosesc ca, a inceput sezonul celor noi/proaspeti.
Eu prefer acest sortiment de bostan, sub numele de
Lange von Neapel = Lungul de Napoli.
Traducere libera, se poate ca.in RO. sa se numeasca altfel.
Langer-v.-Neapel
Are foarte putini simpuri/seminte, culoare portocalie intensiva, o aroma placuta si mai ales se pot pepara tot ce se poate prepara din carnea de bostan, deoarece are o consistenta compacta.
De ex. schnitzel, se pot taia rondele minunate de 1 cm grosime, se trec prin faina sipanada dorita de fiecare si in fnal se serveste cu smintina natur sau /dresing si salata de sezon, se poate coace la cuptor…este bostanul ideal pentru tot felul de idei si pofte culinare cu bostan.
Acum reteta esentiala, care am pregatit-o cu piure din bostan. rezultatul ne-a placut foarte mult.Chiflele au un miez moale, aromat si coaja subtire.
INGREDIENTE:
- ca. 700g piure din bostan
- 1/2lc chimen macinat
- 1 priza nucsoara macinata
- 100g ulei/untura
- 1200 faina alba de griu
- 24g sare
- 1ls miere de albine/zahar
- 1 ou
- 50g drojdie naturala
- 2 g drojdie uscata
- *lapte caldutz dupa necesitate
MOD PREPARARE:
Pireul de bostan se mixeaza cu mierea/zaharul, sarea, oul,uleiul/untura, chimenul si nucsoara.
Se adaoga faina, drojdia naturala si drojdia uscata si se malaxeaza, eventual se adaoga ceva lapte caldutz.
Eu am pus ca. 150g lapte, dar depinde de consistenta piureului de bostan, marimea oului, umiditatea fainii…deci in final aluatul  trebuie sa aiva o consistenta moale, elastica si  sa se observe ca se desprinde usor de pe peretii vasului.
Aluatul se toarna intr-un recipient uns cu ulei se acopera cu folie de nailon, se lasa ca. 1 oua la temp. camerei dupa care pina a doua zii  in frigider (minim. 12 ore).
A doua zii se scoate de la frigidersi se lasa ca. 1 ora la tem. camerei, se toarna pe masa de lucru infinata si se intinde si impacheteaza de 2 ori la interval de 30 min.
Dupa a doua pauza de 30 min. aluatul se imparte in buc. ca ca. 90g, se formeaza chifle dupa forma dorita, eventual se stampileaza in semintele dorite , se pune pe partea cu seminte la dospit ca 30 min, dupa care se pun pe tava de copt infainata/captusita cu hirt. de copt cu partea cu seminte deasupra, se mai lasa inca 30 min. dupa  care se introduc in cuptorul incins la 250°C.Dupa ca. 5 min. se reduce temp. la 230°C si se lasa la copt pina se observa ca prind o culoare bruna…



Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate