16 feb. 2016

PIINE RUSTICALA

Este o pine gustoasa care se potriveste foarte bine la gustarile reci.
Cum ar fii de ex. un pateu din peste, un pateu din oua sau usturoi, ficat...chiar si linga mezeluri...la noi in Austria este foarte apreciata...
INGREDIENTE
 MAIA  -I-:

- 220g faina de griu  W 1050
- 200g apa
- 1 g drojdie uscata
MAIA-II-:
-100g drojdie naturala din secara NEimprospatata
- 400g faina integrala din secara
- 400g apa
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru maia –I- si –II-  se amesteca  bine impreuna, bineinteles in recipiente diferite.
Acestea se acopera cu folie de nailon/punga si se lasa intr-e 15-18 ore sa fermenteze la temp. camerei.
INGREDIENTE - aluat principal:
- maiaua  -I- si -II-
- 1 g drojdie uscata
- 500g apa
- 250g faina integrala din secara
- 700g faina de griu W 1050
- 30g sare
- *optional  - 1ls melasa din sfecla de zahar sau miere de albine
MOD PREPARE:
Daca se foloseste melasa/miere de albine aceasta mai intii se dizolva in cele 500g apa.
Dupa aceea se pun toate ingredientele in recipientul pentru malaxare in ordinea mai sus scrisa si totul se malaxeaza pina cind se observa ca prin malaxare aluatul se desprinde de pe peretii recipientului facind *atze elastice*(sper ca se intelege ce vreau sa explic).
Aluatul se pune la dopit intr-un recipient uns cu ulei si acoperit cu folie/sac de nailon.
Dospirea este in functie de temp.  atmosferei., ca 40-60 min.
Volumul aproape ca trebuie sa se dubleze.
Dupa acest proces de dospire, aluatul se scoate pe masa de luctru infainata, se intinde si impacheteaza o data, dupa care lasa sa odihneasca ca. 30 min. dupa care se imparte in doua (aceasta impartire este in functie de dorinta personala).
Aluatul i-se da forma dorita si se aseaza in cosurile pentru dospire cu incheietura in sus.
Se acopera la fel cu folie/sac din plastic si se lasa la dospit pina cind volumul a crescut vizibil.(30-40min.)
Cuptorul se incinge la 250°C , pine se rastoarna pet ava de copt, se cresteaza dupa dorinta , se stropeste cu apa si  se introduce la copt.
Cind pine a prins culoare, temp. se reduce la 200°C si se coace mai departe ca 30-40min.(aici depinde de marimea piinii/-lor)
Pentru siguranta ca pinea este coapta, dupa timpul de coacere aceasta se ciocaneste cu degetul pe dos si daca suna a gol, inseamna ca piinea este coapta.

*melasa-da gust si mai ales culoare.



Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate