Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

4 nov. 2014

PIINE DE CASA COAPTA IN OALA


 

Acesta reteta am facut-o de citeva ori si de fiecare data a fost excelenta!
Este uspr de facut si nu are deloc drojdie in compozitie.
Dar in schimb am folosit alt ferment,Sekowa Bio Spezial Backferment- este un ferment pentru copt  pe baza de miere de înaltă calitate, mazăre ecologica, grâu și porumb, este produs de fermentație spontană si se poate folosi la ori ce fel de aluaturi preparate din alte cereale.
INGREDIENTE:
- 950g apa
- 15g miere de albine
- 50g drojdie naturala
- 4g Sekowa Bio Spezial Backferment
- 1500g faina alba de griu
- 25g sare
- 60g untura/unt
MOD PREPARARE:
Ingredientele se pun intr-un recipient pentru malaxare in ordinea mai sus data.Se malaxeaza/framinta ca. 10 min.Aluatul obtinut se pune intr-un recipient uns usor cu ulei, se acopera cu o folie de nailon, sau se introduce intr-o punga de nailon si se lasa sa dospeasca totul la temp. camerei(ca.19-20°C), pina a doua zi.
A doua zii se scoate aluatul pe masa de lucru infainata se trage si impacheteaza, se aseaza in recipient inapoi si se mai lasa ca. 30-40min la dospit.Dupa a doua dospire se aseaza dinoi pe masa infainata, se trage, impacheteaza si se lasa iarasi la dospit ca. 30 min.
Dupa ultima dospire, aluatului i-se da forma dorita si se aseaza intr-o oala potrivita, eventual captusita cu hirtie de copt.
Se lasa inca ca. 60 min la dospit, se cresteaza adinc deasupra, se pune capacul si se introduce la copt in cuptorul prealabil incins la 230°C.
Dupa 10min. se reduce temperatura la 210°C si se lasa la copt ca. 1 ora.Eventual daca este necesar in timpul coacerii,se poate indeparta capacul.
(Eu l-am indepartat, deoarece aluatul a crescut atit de bine, incit a trebuit sa-i fac loc sa se extinda :-) ).

Piine inainte sa sa scoata de la copt, se controleaza daca este bine copata, ciocnind cu degetul pe dosul pinii.Daca suna a gol, inseamna ca piinea este copata.
Urez spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate