Der Drache kommt

11 feb. 2009

SOMON PRAJIT IN FOLIE CU SOS DE MARAR



Aceasta metoda de preparare a Somonului este simpla si chiar de indicat nu numai pt. Somon.Iar produsul finit este de o bunatate .....
Dar daca incercati o sa vedeti voi.
Cantitatile sint in functie de nr. de persoane.
INGREDIENTE:
- file de Somon
- sare, piper, marar
- ulei/unt
- folie de aluminiu
MOD PREPARARE:
Bucatile de file de peste se ung, cel mai bine ar fii cu unt topit.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara din abundenta cu marar tocat marunt/proaspat/ congelat).
Folia de aluminiu alimentara se unge si ea cu ulei si se impacheteaza bucatile de somon, fiecare in parte.
Intr-o tigaie se incinge ceva ulei si se pun bucatile de peste impachetate in folie de aluminiu la prajit.
Se prajesc sub capac timp de 3-4 min. pe fiecare parte.
Daca bucatile sint mai gr. de 3 cm.atunci 1-2min. mai mult.
Se pot servii cu paste fainoase, cu cartofi natur, sau cartofi fierti si prajiti putin in unt si presarati din abundenta cu marar si patrunjel.........
Iar ca sos, cel de marar se potriveste cel mai bine.

TIP:
Eu am pregatit bucatile de somon cu citeva ore inainte de parajire, dar fara
sa-le sarez si le-am lasat in frigider pina la momentul oportun.
In acest fel somonul este patruns mai bine de mireasma si gustul mararului.
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate