Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

24 feb. 2009

GALUSTE DIN FICAT/ Leberknödel auf Wiener Art



Aceasta reteta este iarasi una din retetele tipise austriece pe care sotul meu o savureaza cu mare placere.
Eu din pacate NU, dar stiind ca sotului ii place am preparat-o in cantitate f. mare si am pus la congelator.Precum si supa de vita clara, care la fel o prepar in cantitati mari si o congelez.In acest fel,cind doreste careva o supica, nu mai trebuie sa astepte o vesnicie....
Iar acum sa trec la reteta, care o dau in cantitati exacte, desi eu am facut-o ochiometric si nu cu chifle de piine cum scrie in reteta,ci cu cuburi de piine alba uscata.Iar ficatul nu l-am dat prin masina, deoarece la noi se gaseste sub forma de pasta la doze(vezi foto).Acum fiecare cu ce are si ce gaseste.
INGREDIENTE:
- 2 chifle de piine uscata
- 120g ficat de vaca(merge si cu porc)
- 1 ceapa mica
- 1 legatura patrunjel verde
- 30g unt/marg,ulei..
- sare+piper
- 1lc maghiran uscat
- 1 catel usturoi
- 1 ou
- 50g pesmet(daca este necesar chiar mai mult)
MOD PREPARARE:
Ficatul se spala si se taie marunt.
Chiflele se inmoaie in apa, se storc si se amesteca cu ficatul.
Ceapa se taie marunt si se prajeste in untul...fierbointe pina se inmoaie.
Se lasa la racit si se adaoga la amestecul de ficat.
Toate ingredientele de mai sus ,in afara de ou si pesmet se trec prin masina de tocat.
Dupa care se amesteca cu oul si pesmetul.
Din acesta masa cu miinile umede,se formeaza galuste(daca mai este necesar se mai adaoga ceva pesmet, pina ce msa este destul de compacta),
- care se pun in supa care fierbe usor si se lasa ca. 9+10 min la fiert.Pina ce galustele innoata la suprafata.
- sau galustele formate se pun pe o tava unsa cu ulei si se pun la congelator.Dupa ce s-au congelat se scot d epe tava si se pun intr-o punga sau ce dorinti si se congeleaza dinou.Cind se doreste, galustele congelate se pun direct in supa care fierbe domol.
Reteta pentru supa de vacuta, clara,o sa o pun cind o mai refac.


Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate