Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 sept. 2008

BOEUF STROGANOFF - cu file din carne de porc



Cu citeva zile in urma povestea-m cu "surioara"mea mai mare despre ce mai gatim.Si mi-a adus aminte de acesta reteta minunata, care am mai facut-o de citeva ori si care place atit de mult sotului meu.
Din pacate am facut-o cu carne de porc.In reteta de origine rusa, este preparata cu virfuri din muschiulet de vitel.Dar aceasta parte de carne de vitel/vacuta este c-am costisitoare.Dar daca nu sint pretentiile prea mari, merge cu ori ce fel de carne macra.

Deci nu mai lungesc,aici si reteta;
INGREDIENTE:
- 600g virfuri/muschiulet din carne de muschulet de vita
(sau cum am zis, merge de care doriti.Eu cum am scris si in titlul retetei ,am preparat-o cu muschiulet de porc).
- 120g ciuperci Champignons
- 80g ceapa
- 100g castraveciori murati(aici atentie,sa nu fie f. acrii ci daca se poate mai dulcii si cu gust de mirodenii/verdeturi)
- 100ml smintina
(eu aici in Austria gasesc smintina acra-Sauerrham,dar merge foarte bine si cu dulce).
- 10-15g faina
- 6 ls ulei(eu am pus ca 2ls cu virf untura de porc)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce(c-am 1ls fara virf)
- 200ml supa de casa de ori si care sau facuta dintr-un cub Maggi
- 1ls zeama de lamiie
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si se taie marunt.Catraveciorii se taie in fisii scurte si subtiri.
Ciupercutele se taie felii si se amesteca cu sucul de lamiie.
Carnea se curata eventual de pielite si se taie in fisii cu o gr. de ca 1 cm si lungime de ca 2-3 cm.
Intr-o tigaie mai adinca sau o oala mai lata se incinge f. bine grasimea si in ea se prajeste rapid pe toate partile (ca.2-3 min.)carnea care in prealabil s-a piperat si sarat.
Carnea nu trebuie sa fie patrunsa bine.Deci se prajeste rapid la foc iute.
Se scoate din grasime si se lasa deoparte.
In grasimea ramasa se prajeste cepa si daca se doreste se caramelizeaza cu 1lc zahar zahar
Se adaoga ciupercile se prajesc si ele scurt, pe toate partile si se stinge totul cu supa.S4eclasa sa inceapa sa fiarba usor si intr-e timp se amesteca faina cu boia de ardei dulce si cu smintina.Se toarna oala si se amesteca rapid sa nu se faca cocoloase.In contiunare se adaoga Catravecorii se amesteca se lasa sa fiarba usor si in final se adaoga bucatile de carne.Se amesteca bine se lasa la fel sa fiarba citeva minute usor si se poate servi.
GARNITURI SUGERATE:
- Orez
- Crochete de cartofi
- Piure de cartofi
- Paste fainoase
- Salata verde
- Salata de sfecla rosie

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate