Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 oct. 2015

Piinisoare pentru Hot Dog sau Hamburger


Aceasta reteta de piinisoare am luat-o de pe un Blog foarte drag mie; Der Brotdoc si doresc sa-i spun dinou un multumesc pentru reteta si nu numai!
Herr Doc. Björn, herzlichen Dank für dieses Rezept(e)!
Danke-danke-aon
Die sind wirklich lecker!
Haben eine dünne Kruste und eine weiche und aromatische Krüme! 
INGREDIENTE-maia:
- 100g faina pt. brutarie
- 100g apa
- 0,2g drojdie proaspata
MOD PREPARARE:
Ingredientele se amesteca bine si se lasa sa dospeasca la temp. camerei ca. 12 ore .
INGREDIENTE – drojdie naturala:
- 40g faina alba pt. brutarie
- 40g apa calduta
- 5 g drojdie naturala de la frigider
MOD PREPARARE:
Drojdia naturala de fapt se improspateaza, amestecind ingredientele bine intr-e ele si la fel se lasa la dospit la temp. camerei ca. 12 ore.
INGREDIENTE ALUAT:
- maiaua
- drojdia naturala
- 140 g apa
- 130 g lapte
- 540 g faina de griu pt. brutarie
- 20 g miere de albine
- 15 g sare
- 8 g drojdie proaspata
- 20 g ulei vegetal(acesta se pune in aluat c-am la jumatatea framintarii, cin ingredientele sint bine amestecate intr-e ele)
MOD PREPARARE:
A doua zi, toate ingredientele se pun la malaxat in afara de ulei.La inceput ca. 4 min. se malaxeaza incet, se adaoga uleiu si se malaxeaza la o turatie mai mare, ca.4-5 min.
Aluatul obtinut se lasa la odihnit ca 30 min.Dupa aceea aluatul se imparte in buca. cu o gr. de ca.80g care se slefuiesc rotund/”buns” sau se ruleaza sub forma de piinisoare ca la mine.Acestea se aseaza cu incheietura in jos, se acopera si se lasa la dospit pina cind volumul a crescut vizibil.piinisoarele se aplatzeaza putin, suprafata se umezeste si se trec cu suprafata umezita prin susan.Astfel pregatite piinisoarele se aseaza dinou la dospit dar de data acesta cu incheietura in sis si cu suprafata cu suzan in jos.Se acopera si se lasa la dospit pina cind se observa ca volumul a crescut .trebuie sa dospeaca bina, asa pentru ca , coaja sa nu crape in timul coptului.
Piinisoarele bine dospite se aseaza pe tava de copt , se stropesc cu apa si se introduc in cuptorul in prealabil incins la 250°C, pentru ca. 13-15 min. pentru ca crusta sa fie subtire si miezul moare si NU uscat.
(eu am preparat portie dubla si nu-mi pare rau, deoarece au iesit “minunat”!
Pentru cine incearca, doresc spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate