Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

8 mai 2012

Szegediner Gulas

O reteta traditional ungureascaUngarn Flaggesi care si-a raspindit radacinile si in bucataria austriaca.

INGREDIENTE:
- 500g carne de pporc de pref. de la ceafa
- 750g varza acra
- 100g smintina
- 2 cepe mari 
- 2ls untura/ulei
- 1 lc zahar
- 1 ls faina
- 1 ls boia de ardei dulce
- 1 lc boia de ardei iute
- 1 ls chimen macinat 
- 1-2 catel de usturoi 
- 1 frunza de dafin 
- sare + piper 
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si taoe marunt.
Intr-o cratita potriuvita se incinge untura/uleiul si in ea se pune ceapa la prajit.
Cind a devenit sticloasa se adaoga zaharul si amestecind mereu se lasa sa prinda culoare.In continuare se adaoga carnea care in prealabil s-a transat in bucati de marime dorita si la fel amestecind mereu se prajeste pe toate partile.Se adaoga in continuare usturoiul trecut perin presa, ambele boia de ardei si chimenul si se amesteca, eventual se adaoga ca. 50g apa fierbite si se lasa totul sa fiarba (dunstuiasca)usor cu capacul de jumatate acoperit ca. 20 min.
Dupa cele 20 min. se adaoga varza murata si eventual putin clatita in cazul in care este prea acra, frunza de dafin dino ceva apa fierbinte.
Se lasa la fel totul sa fiarba usor cu capacul de jumatate acoperit, din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa.
Totul se lasa sa fiarba usor pina cind carnea s-a fiert ca 75min.
Cind totul este gata se degusteaza si eventual se condimenteaza cu sare + piper dupa gust.
Smintina se amesteca cu faina si se adaoga gulasului.
Totul se lasa sa se incinga bine dupa care se poate servii.
Traditional acest gulas se serveste la noi cu cartofi fierti .
Eu am avut ceva piine veche care am taiat-o in cuburi si am facut din ea,  GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE.
Pe aceasta cale, carora doresc sa prepare aceasta reteta, doresc sa urez,
Spor la preparat si savoare deplina!

4 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Deja imi ploua in gura numai citind reteta !Dar daca ma si apuc de preparat ?
Te tzuc cu drag surioara !

Unul din multi! spunea...

Haloooooooooooooooooooo, draga mea surioara1
Mai traiesti, draga de tine?
Scuze ca nu am am raspuns promt, dar timpul pt.PC este tot mai restrins.
La bucaztarie sint aproape ca inainte, dar öa PC. nu mai ajung:-(...asta este...
Mai Sidy,reteta aceasta este foarte gustoasa!Eu am tot auzit de ea, dar pina acum nu am pregatit-o ....si rezultatul a fost atit de gustos, incit am pus reteta in "buletinul de bord, al bucatariei":-)
Spr la preparat si savoare deplina!
Te tzuc si eu cu muuult drag, surioara!

comenzipenet spunea...

Laura, pe tema aceasta mai poti lua idei si din aceste meniuri:
magyar kaja
sau
http://www.netpizza.ro/oras-targu_mures

dar acolo gasesti si alte bucatarii, nu numai Hu
T.

Unul din multi! spunea...

Mii de multumiri!
Sint mereu in cautare de retete noi, asa ca adresele recomandate cu siguranta vor fii rascolite si sint mai mult ca sigura ca o nsa gasesc si ceva pe placul familiei.
Inca odata mii de multumiri pt. timpul si informatiile acordate.
Toate cele bune!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate