Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

13 oct. 2011

✿*´OCHI DE LEOPARD`*✿


Si aceasta reteta OCHI DE LEOPARD(Poca) din aluat cu drojdie dulce este luata de pe Paginile Culinare ale
 http://pokhas.com/,
care la fel de gustoasa s-a dovedit!
Aici este si reteta mai mult sau mai putin “ondulata”
dupa pref. personale
Iar Pocai inca odata din partea mea si a familöiei mele, un calduros si din inima
anim68INGREDIENTE ALUAT:
- 450 g faina 
- 150 g marg./unt
- 5 galbenusuri
- 1 priza sare
- 100-150ml lapte
- 10 -15g drojdie proaspata
- *50g zahar(acesta este optional.eu am pus si nu a stricat cu nimic gustul)
- 1 lamiie-coaja
anim68INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 500 g visine ( din compot, fara samburi)
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 150 g nuca macinata
- *1/2 lc scortisoara (optional)
anim68MOD PREPARARE ALUAT:
Se i-au 100ml lapte si se imncalzesc usor(30-40°C)si in el se dizolva drojdia +1ls faina si s e lasa deoparte la dospit.
Intr-e timp intr-un castron incapator se pun marg./untul in prealabil topit si putin racit, galbenusurile de ou, evental zaharul, priza de sare si coaja de lamiie si se amesteca toate bine.Se adaoga faina si drojdia dospita.
Toate ceste ingrediente se framina bine pina cind aluatul nu mai lipeste.
Eventual se mai adaoga ceva lapte, daca aluatul este prea tare.
Aluatul astfel pregatit, se acopera sau se introduce intr-o punga de nailon si se lasa la dospit pina cind volumul aproape s-a dublat.
Intr-e timp se pregateste umplutura.
anim68MOD PREPARARE UMPLUTURA:
Visinelor proaspete li-se scot simburii si se lasa pe un prosop d ebucatarie la zvintat.Cele din compot se strecoara si la fel se lasa la scurs/zvintat.
Se pot folosi si visine/cirese conservate in sirop.poate sint chiar mai bune.
Inca nu am pregatit, dar ma gindesc ca, gustul este mult mai intensiv….
Albucurile se bat spuma pina cind acesta sta batz si in continuare se pune zahraul in ploaie si scortisoara.Se mixeaza pina cind zaharul s-a topit si spuma este tzeapana.
Cu o lingura se amesteca usor nuca si s elasa deoparte.
Aluatul dospit se imparte in 3 parti egale care se intind sub forma de dreptunghi cu o gr. de ca 1/2 cm si cu dimensiunile tavii nin care se coc.
Pe doua margini ale dreptunghiului se pun in sir una linga alta visinele si aluatul se ruleaza in interioar si se aseaza pe tava captusita cu hirtie de copt.
Intr-e rulourile cu visine i-se lasa aluatului un spatiu de cel putin 3-4 cm, in care se pune umplutira din albus si nuca.(vezi foto)
La fel se procedeaza si cu celelalte doua buc. de aluat si cind totul este asezat in tava, se mai lasa ca 20 de min. la dospit si se introduce in cuptorul incins, la mine la 180°C. pentru ca 25-30 min.(depine de cuptor).
Dupa ce s-au scos din cuptor , cele 3 coce, se glaseaza cu urmatoarea glazura:
anim68INGREDIENTE GLAZURA:
- 150 g zahar
- 2 ls cacao
- 3 ls apa sau rom
- 50 g unt/marg
anim68MOD PREPARARE GLAZURA:
Ingredientele de mai sus se pun toate intr-o craticioara öla foc mic si se lasa sa se topeasca , amestecind mereu pina cind totul se omgenizeaza bine si zaharzul este topit complet.
Glazura astfel preparata se presara cu ajutorul uni linguri pe suprafata cocelor.
Eventual daca se doreste se poate si presara cu zahar pudra.
Se lasa ca glazura sa se intareasca, se portioneaza si se poate servii.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate